a ja bylem w tym roku w SA PSP Krakow. niestety sie nie udalo ...srednia to 15 osob na jedno miejsce a było ich tylko 40 ale nie jest to nie mozliwe zeby sie dostac.
Ja skończyłem 7 Lipca tego roku Szkołę Aspirantów PSP w Poznaniu i powiem wam że są tylko 4 szkoły w całej Polsce które gwarantują pracę w PSP po nich: 3 Szkoły Aspirantów(Poznań, Częstochowa, Kraków) albo Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie i nic więcej. Są też Szkoły podoficerskie (np. w Bydgoszczy) i Ośrodki Szkolenia (np. Borne Sulinowo), ale żeby tam pójść trzeba być już funkcjonariuszem. I cała prawda w tym temacie!
Kylo stoej równie przed takim dylematem do LO bo nastepnie chce udac sei do szkoly pozarniczej gdzie to jeszcze nie wiem. Ja wybieram profil mat-inf moje uzasadnienie gdyz bede szedl do skzoly poza licealnej to dostane dodatkowe punkty za matemtyke i fizyke. To jest moje zdanie. Mysle ze dobrym rozwiazaniem jest rowniez biol-chem. Ale tego to ja juz nie lubie <ble>. Pozdro.
W Polsce NIE MA i prędko NIE BEDZIE takich szkół w Bytomiu miało powstać Technikum technik pożarnictwa lecz nie uzyskali zgody Komendy Głównej gdyż taki tytuł nie uprawniałby do możliwości pełnienia funkcji w PSP chodzi o to że były by to zajęcia Teoretyczne bez Praktyki i to Nie ma miajsca w takim zawodzie. A jak wiadomo Praktyka czyni mistrza.
Takie liceum jest ( wiem bo do niego uczęszczam) www.zstw-trzciana.com.pl czy coś takiego :> liceum pożarnicze jest od 2006 roku a trzciana leży koło rzeszowa.
Ostatnio zmieniony przez bax241 2008-12-06, 23:45, w całości zmieniany 1 raz
Witam!
Z tego co piszą na stronie Szkoły Liceum Ogólnokształcącym im. Henryka Kamieńskiego
w Rudzie-Hucie na rok szkolny 2008/2009 informuje, że posiada jeszcze wolne miejsca na kierunkach:
- ochrona przeciwpożarowa,
- ekonomiczno - informatycznym.
Liceum Ruda Huta na stronie jest wszytko na temat naboru.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum